Lepa gesta, nižji davek

Foto: Bo?tjan Tacolhrana: 30.11.2005, prodajalka jajc, pokrita tr?nica na osrednji tr? hrana: 30.11.2005, prodajalka jajc, pokrita tr?nica na osrednji tr?nici Ljubljan
Kmetje si z darovanjem hrane in drugih izdelkov humanitarnim organizacijam lahko znižajo davčno stopnjo za do 0,3 odstotka.
Oglej si celoten članek

Olajšavo lahko poleg kmetov uveljavljajo tudi proizvajalci živil in trgovci.

Ministrstvo za kmetijstvo na to možnost opozarja zaradi preveč zavržene hrane – po podatkih statističnega urada smo samo lani v Sloveniji zavrgli 168 tisoč ton hrane, kar je okoli 82 kilogramov na prebivalca.

Ekologi brez meja menijo, da takšna opozorila glede zavržene hrane niso zadostna in da bi od ministrstva potrebovali bolj celostno reševanje te težave. Predlagajo olajšanje dostopa do še vedno uporabne hrane, ki jo trgovske verige zavržejo, ali uporabo take hrane v javnih ustanovah, menzah in prehrambnih obratih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.