Lepo vreme, motor, nesreča

Foto: Žurnal24 Motoristi so med najbolj ranljivimi udeleženci v prometu. Podatki o najhujših ne
Toplo vreme je na ceste zvabilo že številne motoriste, ki pa so že postali tudi žrtve prometnih nesreč.
Oglej si celoten članek

Tako se je nesreča, v katero sta bili udeleženi avtomobil in motor, zgodila popoldne v Brezju pri Raki v občini Krško. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanj sta se pri tem poškodovala motorist in njegova sopotnica, ki so ju reševalci odpeljali v novomeško bolnišnico.

Lani je umrlo 17 voznikov motornih koles. Hitrost je bila usodna kar v 75 odstotkih primerih, v katerih so bili povzročitelji motoristi. V nesrečah, v katerih so bili ponesrečeni motoristi le udeleženi, pa je bil glavni razlog tragedije neupoštevanje pravil o prednosti (58%).

Če ste motorist, bodite na začetku sezone še posebej pozorni in ne precenjujte svojih sposobnosti. Vozniki motorjev čez zimo "pozabijo" nekatere veščine in jih morajo ponovno osvojiti. Prav tako je v prvih mesecih leta asfalt mrzel in ne nudi dobrega oprijema pnevmatikam, na cesti pa se nahaja še veliko umazanije. Tudi drugi udeleženci v prometu še niso navajeni na motoriste na cesti, zato jih precej hitreje spregledajo oz. ne znajo oceniti njihove prave hitrosti. Seveda pa morajo tudi motoristi spoštovati cestnoprometne predpise in s svojo vožnjo ne ogrožati ostalih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.