Leta 2017 nižja dohodnina

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Končni predlog ministrstva za finance bo dve odstotni točki višji davek na dobiček in nižja dohodnina. Koliko in za koga, še ni jasno.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za finance je zaključilo pogovore o davčnem prestrukturiranju in možnih rešitvah, s katerimi bi zmanjšali obremenitev stroškov dela. Po več krogih posvetovanj je jasno, v kakšno smer bodo šle spremembe, ki jih bodo predstavili na junijski seji Ekonomsko-socialnega sveta.

Nižja dohodnina, višji davek na dobiček

S spremembami dohodninske lestvice bo prišlo do davčne razbremenitve dela, manj obdavčena pa bo tudi nagrada za poslovno uspešnost. Izpad prihodkov bodo kompenzirali z dve odstotni točki višjih davkom od dohodka pravnih oseb in racionalizacijo v javnem sektorju. 

Predlogi zakonov naj bi bili pripravljeni junija, državni zbor pa bi jih lahko obravnaval jeseni, napovedujejo na ministrstvu za finance. Spremembe naj bi veljale od začetka leta 2017. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:45 25. Maj 2016.

    Stvar je povsem prozorna. Vzeli bodo gospodarstvu, da bodo dvignili plače v javnem sektorju in tajkunom v gospodarstvu.<br /><br />PS-govorilo …

  • 20:27 24. Maj 2016.

    Od besed k dejanjem. Pa delovno inspekcijo v vse firme, ki grdo izkoriscajo. S policijo, če je potrebno.

  • Hvala za pojasnilo :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.