"Letalci" besni, ker gredo v Postojno

Foto: Žurnal24 Minister za promet Patrick Vlačič naj bi računico za selitev v Postojno razložil
Načrt. Agencija za letalsko varnost bo imela sedež v Postojni. Koliko bomo privarčevali, ni jasno.
Oglej si celoten članek

Odločitev, da bo imela agencija za letalsko varnost sedež v Postojni, ni racionalna, trdijo naši viri iz vrst zaposlenih. Prepričani so, da bo sedež tam le zaradi predvolilnih obljub in da se zapolni tehnološki park, ki je prazen.

"Najemnina je gotovo nižja, vendar bo treba več plačevati za potne stroške, pa tudi nadzori na terenu se opravljajo na Brniku. Tam bi lahko najeli prostor v nekdanji letališki upravni stavbi," menijo in dodajajo, da bo zaradi selitve, ki bo pomenila 40 minut vsakodnevne vožnje več, najbrž kdo od strokovnjakov dal tudi odpoved, saj že tako zaslužijo manj, kot bi zaslužili v gospodarstvu.

Koliko cenejša bo najemnina in koliko višji potni stroški, na ministrstvu za promet včeraj niso povedali, saj je zadeva še v vladni proceduri. Več bodo sporočili v četrtek, če bo sprejeta odločitev.

Agencija bo imela 69 zaposlenih, 30 ljudi naj bi prezaposlili, za 39 pa bodo po ustanovitvi objavili javni razpis. Evropska komisija že dolgo opozarja, da imamo premalo nadzornikov na področju letalske varnosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.