Letalo strmoglavilo na minsko polje

Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
Člana posadke, ki naj bi bila huje ranjena, so našli šele po skoraj štirih urah. Zaradi nedostopnosti terena do njiju niso mogli z vozili, zato so ju nosili kilometer in pol.
Oglej si celoten članek

Med Lipikom in Okučani v zahodni Slavoniji je danes strmoglavilo manjše letalo znamke cessna 172 z dvema članoma posadke, so potrdili v hrvaški upravi za zaščito in reševanje v Zagrebu. Letalo naj bi z radarja izginilo okoli pol enajste ure, njegove ostanke pa so locirali v gozdu pri kraju Gornji Rogolji. Člana posadke, ki so ju našli šele okoli 14. ure, naj bi bila huje ranjena.

Ovirajo jih mine

Glavni hrvaški preiskovalec za letalske nesreče Dinko Vodanović je dejal, da je cessna strmoglavila na območju, kjer obstaja nevarnost min, zato je bilo potrebno, preden so na kraj nesreče poslali reševalce, pregledati teren, je poročal Jutarnji list na svoji spletni strani. Reševalno akcijo sta ovirala tudi megla in dež.

Medtem so reševalci po mobilnem telefonu prišli v stik z enim od članov posadke, ki naj bi v angleškem in bolgarskem jeziku razložil, da ima zlomljeni obe nogi. Prebral je tudi označbe v gozdu in reševalcem razkril, kje točno sta. Tudi druga oseba na krovu je preživela strmoglavljenje, a so njene poškodbe veliko hujše od poškodb osebe, ki se je oglasila na telefon, dodaja zagrebški časnik.

Kot še navaja, sta pilot in član posadke iz letala metala vabe proti steklini. Delo naj bi dobila na razpisu EU.

Poleg gorskih reševalcev iz Požege in Novske so posadko cessne iskali tudi s policijskim helikopterjem.

Kot so še poročali hrvaški mediji, je posadka letalsko kontrolo prosila za pomoč, nato pa je letalo izginilo z radarja. Letalo naj bi bilo iz Zagreba namenjeno proti vzhodni Slavoniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.