Letalska nesreča: V kovčku niso našli milijonov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Novogoriški policisti zanikali, da naj bi na letalu, ki je prejšnji teden strmoglavilo nad Ajdovščino, našli kovček z več milijoni evrov
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Nova Gorica sporočajo, da v kovčku, ki so ga našli na kraju nesreče, niso naleteli na več milijonov evrov. Našli so deset tisoč švicarskih frankov, ter različno dokumentacijo iz katere pa je bilo mogoče razbrati, da so potnika v letalu v Italiji domnevno oškodovali za večjo vsoto denarja. 

Gre za 38-letnega moškega, ki je v nesreči na gozdnatem območju v okolici Ajdovščine izgubil življenje skupaj s še tremi potniki. Kot je potrdila policija, so vsi nemški državljani.  

Neuradno naj bi šlo za 38-letnega nemškega poslovneža Thomasa Wagnerja, njegovega poslovnega partnerja v družbi Unister, 39-letnega Oliverja Schillinga, 73-letnega pilota in 65-letnega bankirja. Foto: Saša Despot Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini

Po dosedanjih ugotovitvah policije je šlo za let poslovne narave. Primorske novice v današnji izdaji navajajo, da sta se Wagner in Schilling v Benetkah najverjetneje sestala z morebitnimi investitorji v njuno računalniško podjetje Unister.

Primorske novice navajajo pisanje nemškega časopisa Der Spiegel, da je sodišče v Leipzigu sprožilo insolvenčne postopke in imenovalo prisilnega upravitelja za podjetje Unister, katerega lastnik je bil Wagner.

Foto: Saša Despot Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini

Identiteto bo potrdila obdukcija

Identiteto štirih umrlih v strmoglavljenju letala bo sicer uradno potrdila sodna obdukcija, ki jo opravljajo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Kot so pojasnili na PU Nova Gorica, bodo identiteto četverice na inštitutu lahko potrdili, ko bodo prejeli biološke materiale svojcev domnevno pokojnih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:13 19. Julij 2016.

    zdaj ga ni več toliko, toliko je pač ostalo

  • 14:06 19. Julij 2016.

    Slovencem se takoj razširi ritka

  • 13:52 19. Julij 2016.

    nism bil zraven, je kr deleč, ampak ... zanimivo, nemci nekaj objavijo, kar je pač podatek, tukaj v RS, pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.