Letalski promet v Grčiji bo zastal

Foto: Žurnal24
Zaradi načrtovanih reform so grški kontrolorji zračnega prometa za jutri napovedali štiriurno stavko.
Oglej si celoten članek

Grški letalski prostor bo zaradi stavke zaprt od 11. do 15. ure in letalski prevoznik Olympic Airways je zato že odpovedal 14 poletov, od tega 11 na otoke. Do stavke kontrolorjev poletov prihaja na vrhuncu turistične sezone. Kontrolorji so sicer podoben protest izvedli že 8. julija v okviru splošne stavke proti vladnim varčevalnim ukrepom.

Grška vlada je v zameno za posojilo EU in Mednarodnega denarnega sklada za rešitev javnofinančnih težav sprejela vrsto nepriljubljenih reform, vključno z reformo pokojninskega sistema, ki predvideva zvišanje upokojitvene starosti s sedanjih 60 na 65 let.

Ali bodo kateri izmed letov izvedeni po spremenjenem urniku, smo povprašali tudi Adrio Airways, odgovore pa še čakamo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.