Leto zasegov vozil

Foto: Žurnal24 Policisti lahko vozilo zasežejo tudi, če ugotovijo, da je bilo predelano tako, d
Povečanje. Gorenjski policisti so letos zasegli že 13 vozil.
Oglej si celoten članek

Gorenjska. Gorenjski policisti so letos zasegli 13 vozil. Ob takem tempu bo na koncu leta število precej višje od lanskega, ko so v istem obdobju zasegli eno vozilo, na koncu pa dobrih 40.

Kdaj zaseg?
Zadnja taka zasega sta bila v četrtek v Brezjah in Kranju. V obeh primerih sta bila voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, sicer pa večkratna kršitelja cestnoprometnih predpisov. Zakon zaseg vozila predvideva, če je bil voznik v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan za hujše prekrške, v določenih primerih pa zadostuje že en sam – denimo vožnja pod hudim vplivom alkohola ali občutna prekoračitev dovoljene hitrosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.