Letos že 50 voženj v napačno smer

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Letos so zaradi vožnje po avtocesti v napačno smer umrle že tri osebe, lani v celem letu le ena.
Oglej si celoten članek

Sistemi Darsa so sicer letos do oktobra na slovenskih avtocestah zabeležili 50 voženj v napačno smer, lani v vsem letu pa 54. V letih 2011 in 2012 je bilo voženj v napačno smer več kot 70, leta 2010 pa 59. Razlogi, zakaj pride do tega, pa so različni, včasih so to tudi stave.

Najbolj tragično se je letos končala vožnja v napačno smer na gorenjski avtocesti pred izvozom za Lipce proti Karavankam pred desetimi dnevi. V trčenju dveh avtomobilov sta umrla oba voznika, tako tisti, ki je vozil pravilno, kot tisti, ki je vozil v napačni smeri, proti Ljubljani. Le teden dni zatem je na istem avtocestnem odseku, tokrat od Lipc proti Ljubljani, v napačno smer vozil voznik belega avtomobila znamke BMW.

Starejši po nesreči, mlajši tudi za stavo

Bojan Kos s Policijske uprave Kranj je pojasnil, da na tem odseku priključek na avtocesto ni nič drugačen kot drugje. Tudi prometna signalizacija je dobro vidna in bi jo po njegovi oceni moral prepoznati vsak voznik.

V primerih, ko so kranjski policisti uspeli dobiti tovrstne voznike, je šlo za nenamerno vožnjo v napačno smer večinoma starejših voznikov. Je pa Kos opozoril, da vozniki na avtocesto v napačno smer včasih zapeljejo tudi povsem zavestno, na primer zaradi stav.

V letošnjem letu je do 10. oktobra sicer na slovenskih cestah umrlo 88 ljudi, v enakem obdobju lani pa 90.

Letos že 50 voženj v napačno smer
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:12 11. Oktober 2014.

    kaj če bi vse kifljce k hodjo stikat po žepih in stanovanjih, če si kdo slučajno misli kkšnega zmotat poslal …

  • 09:27 11. Oktober 2014.

    Ko bi bile za tak prekršek poštene kazni, mislim na stave, ki jih prirejajo idioti, npr. 100000€ potem bi prekleto …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.