Letos že 9.439 kazni

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Vinjete. Ponoči na Dolenjskem ujeli voznico, ki je imela ponarejeno vinjeto. Letos zaradi vinjet že 9.439 kazni.
Oglej si celoten članek

Že februarja so na Darsu opozarjali, da so zaznali utemeljen sum, da bi se na trgu lahko pojavile ponarejene vinjete. Voznike so opozorili, naj nalepke kupijo le na uradnih prodajnih mestih ter shranijo spodnji del nalepke in račun.

Če nadzorniki ugotovijo, da voznik uporablja ponarejeno vinjeto, sledi enaka kazen, kot če bi vozil brez vinjete (od 300 do 800 evrov), voznik pa si lahko nakoplje tudi kazensko ovadbo.

Dars je v zadnjih letih v vozilih odkril do deset ponarejenih vinjet, letos pa v le treh mesecih že pet.

Kazni v proračun


Cestninski nadzorniki Darsa so letos od 1. januarja do 7. aprila zaradi neuporabe ali nepravilne uporabe vinjet izdali že 9.439 plačilnih nalogov. Predpisana globa je od 300 do 800 evrov, pri čemer Darsovi nadzorniki na kraju prekrška v skladu z zakonom izdajo najnižjo kazen, torej 300 evrov. Globe se v celoti stekajo v državni proračun.

Dars je od 1. decembra lani, ko se je začela prodaja vinjet za letos, do konca februarja prodal za dobrega 73,3 milijona evrov vinjet, kar je 17 odstotkov več kot v istem obdobju leto prej, ko sicer ni bilo posebnih vinjet za kombije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.