Letovanje RK: od nič do 200 evrov

Foto: Žurnal24 Največ težav je s prijavami tistih otrok, ki so letovanja najbolj potrebni. (Fot
Prijave. V Trebnjem že zapolnili, iščejo vzgojitelje. V Novem mestu prostih mest še preveč.
Oglej si celoten članek

Novo mesto, Metlika, Trebnje. V trebanjskem območnem združenju Rdečega križa (OZRK) skorajda ni več prostih mest za letovanje v Fiesi, za letovanje na Debelem Rtiču jih je v metliškem OZRK še nekaj, v novomeškem pa še toliko, da jim morda ne bo uspelo zapolniti vseh mest, ki so jim na voljo.

Poziv k prijavam
OZRK Novo mesto ima 450 mest v petih enotedenskih terminih med 28. junijem in 2. avgustom. “Toliko prostora imamo na voljo že deset let, s tem da smo letos še znižali dolžino termina z desetih na sedem dni, kar pomeni, da potrebujemo še več otrok, ki bodo ta mesta zapolnili. Če nam ne bo uspelo, bomo lahko prihodnje leto ta mesta izgubili, kar pomeni, da jih bomo imeli, ko bo na vrsto prišla baby boom generacija, ki je zdaj v vrtcih, bistveno premalo,” nam je povedala Baraba Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto.

Ker bo letošnje letovanje OZRK Novo mesto sedem- in ne desetdnevno, bo nanj lahko odšlo 80 otrok več.
Barbara Ozimek, sekretarka OZRK Novo mesto

V Trebnjem pa za letovanje, kot je dejala Tea Radelj, sekretarka OZRK Trebnje, nujno potrebujejo vzgojitelje, zato k prijavam vabijo študente pedagoških in vzgojiteljskih smeri pa tudi druge, ki imajo izkušnje s tem delom.

Cene različne
Za otroke iz občin trebanjskega OZRK morajo starši prispevati 80 evrov, znižan prispevek pa določijo na podlagi odločbe o otroškem dodatku. Za letovanje metliških otrok morajo starši prispevati od nič do sto evrov, za novomeške pa med nič in 200 evri. “V Novem mestu je zgornja meja prispevka najvišja zato, ker lahko letujejo tudi otroci iz družin z višjimi dohodki, to pa zato, da lahko zapolnimo vsa mesta, ki so nam na voljo,” je pojasnila Ozimkova.

Kako se prijaviti?
Na OZRK Novo mesto. Otroka na letovanje prijavite na obrazcu Predlog za obmorsko letovanje (dostopen je tudi na spletni strani OZRK Novo mesto), ki ga delno izpolni tudi otrokov osebni zdravnik Priložiti je treba aktualno odločbo o otroškem dodatku, izjavo o varstvu osebnih podatkov in akontacijo v višini 30 evrov. Prijavo je treba šolskim svetovalnim delavkam oddati do 15. junija.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.