Levica ostro zavrnila ameriško zbornico: Nimamo potrebe razpravljati o ukrepih, ki so škodljivi za slovensko družbo

Foto: Anže Petkovšek Luka Mesec Levica Violeta Tomić Foto: Vid Rotar / mediaspeed.net Amcham Foto: Vid Rotar / mediaspeed.net Amcham
Stranka Levica zavrača povabilo na srečanje z Ameriško gospodarsko zbornico Slovenije (AmCham). Izpostava tuje lobistične organizacije, ki - kot so zapisali v javnem odgovoru - goji radikalno nasprotujočo vizijo razvoja slovenske družbe, nikakor ni na vrhu njihovih prioritet.
Oglej si celoten članek

Iz Levice so Ameriški gospodarski zbornici Slovenije (AmCham), ki jih je javno vabila, naj se spoznajo, odgovorili, da nimajo nobenega namena sodelovati z njimi, saj gre za organizacijo, ki je soodgovorna za nekatere najbolj zaskrbljujoče trende v ZDA in po svetu. Med drugim naštevajo, da zbornica aktivno lobira proti prepotrebnim okoljskim ukrepom, prispevala naj bi k uničenju sindikalnega gibanja v ZDA in je ena glavnih zagovornic krčenja delavskih pravic. V AmCham naj bi se po njihovih navedbah iz odprtega pisma zavzemali tudi za razgradnjo socialne države in za povečevanje vloge zasebnega kapitala v demokratičnih procesih, kot so volitve in postopki sprejemanja zakonodaje.

"Preko svojih mednarodnih izpostav pa zbornica širi in poglablja integracijo držav v neformalni imperij pod vodstvom ZDA, katerega primarni namen je zagotavljanje pogojev za čim bolj nemoteno globalno akumulacijo kapitala, na škodo delavcev, potrošnikov in okolja," še izpostavljajo v Levici, kjer zavračajo navedbe, da je AmCham apolitična organizacija in v nadaljevanju še navajajo, da po veljavni zakonodaji AmCham tudi ni reprezentativna organizacija in zato ne more neposredno sodelovati v socialnem dialogu.

Svojo moralno obvezo in politično dolžnost pa v Levici vidijo v prizadevanju za blaginjo in dobrobit prebivalcev Slovenije: "Izpostava tuje lobistične organizacije, ki goji radikalno nasprotujočo vizijo razvoja slovenske družbe, zato nikakor ni na vrhu naših prioritet."

V Levici so skoraj po tednu dni tako vnovič zavrnili AmCham, ki je pred tem že obžalovala, da se Levica na njihova vabila na srečanja ali dogodke, kjer bi lahko soočili mnenja, ne odziva. "Skrbi nas za družbo, ki obsoja in izloča na podlagi enostranskih prepričanj, ne da bi nekoga zares spoznala. Zato ponovno, tokrat tudi javno, vabimo Levico, da se spoznamo," so že zapisali v AmCham Slovenija in hkrati izrazili razočaranje, ko spremljamo zapise v medijih, da je poslanka Levice na izredni seji državnega zbora, v hramu demokracije, dejala, da je potrebno izločiti tiste subjekte in posameznike v državi, ki so obremenjeni z AmCham Slovenija.

Foto: Vid Rotar / mediaspeed.net Amcham

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

 • 16:18 29. Avgust 2018.

  Se že na veliko diskreditira levico, ceprav direktorica Amcham Slovenija na twiterju javno podpira TITP, ki je ekonomski umor malih ...

 • 13:43 29. Avgust 2018.

  Treba jim je jebat mater ! Smo majhni ampak pokončni !

 • aba
  22:32 28. Avgust 2018.

  Bravo! Končno nekdo priznal, da je cesar gol in da so AmCham eni navadni fašisti! Po definiciji je protekcija podjetij ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.