Limali jih bomo dve leti dlje

Foto: Žurnal24 Z rozikami se bomo vozili še pol leta. (Foto: Dars)
Na osebnih vozilih bomo vinjete uporabljali do leta 2016, kar je dve leti dalj, kot je bilo sprva načrtovano.
Oglej si celoten članek

Vlada je na današnji seji sprejela spremembo akcijskega načrta za uvedbo elektronskega cestninjenja. "Za osebna vozila podaljšujemo vinjete do leta 2016," je pojasnil minister za promet Patrick Vlačič.

Na vladi so danes govorili še o finančnem in poslovnem prestrukturiranju Adrie Airways. "Lastnikom in upravi smo naložili še nekatere druge aktivnosti, predvsem pogovore z banko," je pojasnil Vlačič in za prihodnji teden napovedal še en sestanek, na katerem se bodo dogovorili, katere pogoje mora podjetje še izpolniti.

Ukinitev vinjet kot načina cestninjenja je bila do zdaj predvidena z začetkom leta 2014. Za tovorna vozila se ne bo spremenilo nič.

Bili bi prvi
Prvotno je načrt predvideval takojšnjo uvedbo cestninjenja glede na prevoženo razdaljo oziroma pavšalno elektronsko z elektronsko vinjeto leta 2014.

Po Vlačičevih besedah so se za spremembo tega odločili, ker bi bila Slovenija edina država v Evropi, ki bi imela tak sistem. To pa zaradi dejstva, da smo tranzitna država, ne bi bilo dobro, počakali bodo na primerne tehnološke rešitve, ki bi bile bolj standardizirane.

Evropska unija sicer predvideva tri možnosti za elektronsko cestninjenje: mikrovalovno, satelitsko in GPRS-tehnologijo.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.