"Lisic ne prodajte Mariboru"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ukinitev. Morda bodo lisice prodali kaki instituciji, fizičnim osebam pa ne.
Oglej si celoten članek

Februarja ali marca bodo v Mestni občini Ljubljana (MOL) ukinili lisice. Včeraj so namreč mestni svetniki sprejeli šele osnutek odloka o urejanju prometa, ki to ukinitev določa. O njej so na MOL razmišljali že pol leta, pravi župan Zoran Janković, ki zanika, da so se tako odločili zaradi afere z lisicami v Stožicah, ko jih je ukazal odstraniti in zaradi česar je zdaj pod lupo protikorupcijske komisije.

Slavko Slak iz LDS se sprašuje, kaj bodo z lisicami po tem, ko jih bodo ukinili: "Upam, da jih boste prodali, ampak ne Mariboru, da ne bo kakšne nove vstaje." Darja Pungerčar, vodja sektorja parkirišč v javnem podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice, pojasnjuje, da za zdaj o prodaji lisic niso razmišljali: "Če se bo s strani kakšne druge podobne institucije izkazal interes za odkup, bomo o tej možnosti razmislili. Vsekakor jih ne bomo prodajali fizičnim osebam."

Pravna oseba ima voznika

Slak, Aleš Kardelj iz Desusa in Gregor Istenič iz SD izpostavljajo, da osnutek odloka predvideva oderuške globe za pravne osebe, ki bodo kršile pravila parkiranja na javnih površinah. Globa za fizično osebo je namreč 40 evrov, za pravno osebo pa naj bi bila kar 500 evrov (do tega odloka globe zanje sploh niso bile predvidene). Na veliko razliko Janković odgovarja: "Predstavljam si, da pravno osebo vozi poklicni voznik in da bi ta moral vedeti, kaj dela."

Isteniča skrbi tudi, da se s tem odlokom povečuje število javnih površin za parkiranje, ki jih ne določa mestni svet: "Lahko se zgodi, da nam bodo na vseh javnih površinah, tudi v stanovanjskih soseskah, hitro postavili parkomate." Njega in Kardelja je moti tudi to, da bodo morali stanovalci, ki ne živijo v ožjem mestnem središču in bodo želeli imeti še drugo dovolilnico za parkiranje, zanjo plačati 200 evrov, kar je sto evrov več kot za prvo. Tisti, ki živijo v ožjem središču, bodo še vedno lahko dobili le eno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:31 18. December 2012.

    Kako so že vladali rimljani? Vina in iger ....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.