Lisice uničujejo ugled mesta

Foto: Žurnal24 Ljubljana 07.06.10, lisice, lisicenje, napacno parkiranje, kazen, prekrsek, reda
Proračun. Župan z amandmaji daje več denarja EP in umika nakup radarjev.
Oglej si celoten članek

Na današnji seji bodo mestni svetniki verjetno potrdili odpravo lisic, a ker gre šele za osnutek odloka o urejanju prometa, ta še ne bo začel veljati. Prekrškarji bodo tako morali plačati stroške odstranitev lisic do uveljavitve odloka.

MOL bi lisice odpravila, ker imajo te "več negativnih kot pozitivnih učinkov". Priznavajo, da tak ukrep deluje preventivno na druge morebitne kršitelje in da je učinkovit, vendar je prihodek javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice majhen, delavci podjetja so zaradi namestitve lisic večkrat žrtve napada, lisice pa uničujejo tudi ugled prijaznega mesta.

Med novostmi odloka so tudi, da bodo globe za nepravilno parkiranje na javnih površinah plačevale pravne osebe, da bodo za parkiranje (več kot štiri ure) plačevali invalidi, da bo parkiranje z dovolilnico ob cestišču omejeno na največ 48 ur in da bodo stanovalci izven ožjega mestnega središča dobili dve dovolilnici (druga bo stala 200 evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:32 17. December 2012.

    No, v Celju ne smejo več lisičiti, pa tudi šoferji so se kar disciplinirali!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.