Lisjaka Popovič in Matoz

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
Na časniku Žurnal24 so uspeli pridobiti elektronsko pošto, prek katere je direktorica koprske občinske uprave Sabina Mozetič pozvala občinske uslužbence, da naj glasujejo za Popoviča in Matoza.
Oglej si celoten članek

Sabina Mozetič je tako občinske uslužbence pozvala, da naj glasujejo za odvetnika Francija Matoza za izbor med deset najvplivnejših pravnikov, občinski predstavnici za stike z javnostmi Mojca Beljan in Andreja Čmaj pa, da naj glasujejo za župana Borisa Popoviča za osebnost Primorske. O tem so poročali tudi Razgledi.net.

Glasovanje
Uslužbenci koprske občine so 26. novembra lani - kot je razvidno s skeniranega elektronskega sporočila – prejeli poziv Mozetičeve, naj oddajo svoj glas za Francija Matoza, ki ima zaporedno številko deset. Kot je znano, se je odvetnik Matoz, ki zastopa tako koprsko občino kot župana osebno, tudi prebil med deset lanskih najvplivnejših pravnikov. Še prej, januarja lani, pa so prejeli prošnjo Beljanove in Čmajeve, naj glasujejo za Popoviča pod številko sedem v akciji Primorskih novic in Radia Koper za osebnost Primorske leta 2006. Popovič sicer ni bil izbran in se prireditve tudi ni udeležil.

Matoz ni vedel

© grafika Žurnal24

 
˝Glasovanje je bilo tajno in ne vem, kdo je glasoval zame, vsekakor pa je bilo za izbor potrebnih tisoče in tisoče glasov,˝ pravi Matoz. Po njegovem mnenju to, da je direktorica občinske uprave pozvala uslužbence, naj glasujejo zanj, ni sporno. ˝Verjetno so tisti, ki me poznajo, prosili še koga, naj glasuje zame. To se mi zdi povsem normalno, sam pa se nisem spuščal v kakršnokoli agitiranje,˝ zagotavlja. Po njegovem vedenju tudi sistem glasovanja ni dopuščal več glasov iz ene domene, denimo od koprske občine, na vprašanje, ali mu je naslov enega izmed najvplivnejših pravnikov v državi prinesel kakšne koristi, pa je odgovoril, da je šlo bolj za osebno priznanje, na katerega je zelo ponosen.

Občina ne komentira
Za komentar smo se obrnili tudi na koprsko občino, vendar se niso odzvali ne direktorica občinske uprave ne župan Boris Popovič ne njegovi piarovki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.