"Lišpajo Slovensko, mi pa sedimo na gajbici"

Foto: Bralec
Foto: Bralka
"Tudi to je Ljubljana. Medtem ko lišpajo Slovensko cesto, mi med čakanjem na avtobus lahko sedimo na gajbici za krompir," je sporočil in nam poslal fotografije svoje avtobusne postaje.
Oglej si celoten članek

Gre za avtobusno postajo Kozarje na Cesti na Ključ, to je skoraj povsem na robu Mestne občine Ljubljana. Na postaji ustavlja avtobus, ki pelje v Polhov Gradec. 

Foto: zurnal24.si Postaja Kozarje Namesto nadstreška in klopce je na avtobusni postaji le pokonci postavljena gajbica za krompir. Na drugi strani ceste ni niti te. 

Na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet mestne uprave ljubljanske občine so nam povedali, da so z nadstreški in klopcami opremili 531 avtobusnih postajališč, zaradi prostorskih omejitev (npr. preozkega perona) jih ni bilo mogoče postaviti na sto postajališčih. 

Kjer je dovolj prostora, bo nadstrešek, obljubljajo

V zadnjih dveh letih so dodatno montirali okrog 30 nadstrešnic: na Slovenski cesti na primer zaradi projekta preureditve, do konca meseca bodo tu postavljene tudi klopi. "Nove nadstrešnice so tudi na pred kratkim odprtih P+R Barje in Dolgi most ter na Litijski cesti, nove pa bodo tudi na prenovljeni Zaloški cesti," so povedali in dodali, da bodo povsod, kjer bo prostor to dopuščal, avtomobilska postajališča opremili z nadstreškom in klopco. 

Foto: Janez Zalaznik avtobusna postaja

V arhivu smo našli še fotografijo postaje, kakršna je bila pred dobrim letom. Ali je zdaj boljše, ali slabše, presodite sami. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:25 20. November 2015.

    Je...bo te šerif Janković v to mozoljasto slovensko rit

  • 12:06 18. November 2015.

    Rabote šerifa Janukovića. Fuj!

  • 10:15 18. November 2015.

    Problem je da gre pri Slovenski dobesedno za lišpanje. Ljubljanski javni prevoz je prepočasen, treba bi ga bilo konkretno pospešit …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.