Lista Marjana Šarca še vedno na prvem mestu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Če bi bile državnozborske volitve danes, bi si po anketi POP TV največ mest zagotovila Lista Marjana Šarca.
Oglej si celoten članek

Če bi bile volitve danes, bi po anketi POP TV, ki jo je opravila Mediana Pulse na vzorcu 715 državljanov, stranko Marjana Šarca obkrožilo 14,6 odstotka. Sledi SDS, ki je prepričala 10,6 odstotka. Na tretjem mestu je SD, in sicer z 8,5 odstotka. Sledijo SMC s 5 odstotki, Levica 4,5 odstotka, Nova Slovenija s 3,6 odstotka, sedmi je Desus s 2,9 odstotka.

Vsak peti sodeč po anketi  (21,2 odstotkov) sicer še ne ve, katero stranko bi izbral. Kar 14 odstotkov vprašanih pa ne bi izbralo nikogar. Dobrih šest odstotkov (6,7 %) pa pravi, da zagotovo ne bi volili.

Na lestvici priljubljenosti politikov se je na prvo mesto ponovno uvrstil predsednik republike Borut Pahor, sledita mu kamniški župan Marjan Šarec in evropska komisarka Violeta Bulc. 

Pred volitvami pa je vlada zabeležila nov padec. Sodeč po anketi POP TV le še dobra četrtina vprašanih (26,9 odstotkov) meni, da premier Miro Cerar in njegovi ministri delajo dobro. Kar 60 odstotkov vprašanih pra vlade ne podpira, kar je najnižja podpora doslej. Neopredeljenih je skoraj 13 odstotkov vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 13:15 26. Februar 2018.

    Pola meni a ono drugo šarcu.

  • 12:13 26. Februar 2018.

    samo ne SSDSS

  • 11:49 26. Februar 2018.

    Kot je iz slike razvidno je pripeljal Šarec svojo ekipo!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.