Ljerka Bizilj poslala pismo vodstvu RTV SLO

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
Ljerka Bizilj poslala pismo vodstvu RTV Slovenija. Pravi, da zaradi politike medijske hiše ni več sposobna svojega dela opravljati kvalitetno.
Oglej si celoten članek

Odgovorna urednica SLO3 Ljerka Bizilj je generalnemu direktorju RTV Slovenija Marku Filliju in direktorju TVS Janezu Lombergarju poslala pismo, v katerem ju obvešča, da ni več "sposobna kvalitetno opravljati svojega dela".

Zapisala je: "S svojimi predlogi sem namreč neuspešna, trendi celotne RTVS so obrnjeni navzdol, ne morem vplivati na razvoj programa, ki ga vodim, finančne vrzeli, ki smo jo lani izpolnili s prihodki (okoli 195 tisoč evrov), letos ne bom mogla zagotoviti, sodelavci pa postopoma odhajajo, iščejo si bolj zanesljive priložnosti."

"Razlog niso sredstva, ampak glave"

Foto: Twitter Marko Filli na Twitterju Ob tem opozarja, da glavna težava RTV Slovenija niso nižja finančna sredstva, ampak "glave" ljudi. Trdi, da nekatera uredništva neupravičeno trošijo sredstva, medtem ko SLO3 z bistveno manj sredstvi pripravlja več programa in da se kljub večkratnim pozivom ni nič spremenilo. "Dolgoletne izkušnje me učijo, če ne greš v korak z večino, če hočeš spremembe, potrebuješ močno podporo tistih, ki vedo več kot večina ali pa se umakneš!" je kritična Biziljeva. Na pismo se je na Twitterju že odzval Filli. Zapisal je, da finančne reze "eni uredniki upoštevajo, drugi jokajo".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.