Ljubljana ima novo brv

Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most Foto: Anže Petkovšek most
Danes so uradno odprli novo brv preko Ljubljanice.
Oglej si celoten članek

Brv je do sedaj stala pri Materinskem mostu, od koder so jo odstranili konec marca, nato pa jo očistili in pripravili za montažo na novi lokaciji. 

Na novo lokacijo so postavili še razgledno ložo, ki je prej stala na Petkovškovem nabrežju. Poleg tega so prilagodili pločnik na Lipičevi cesti, zgradili pločnik na Poljanskem nasipu od začetka brvi do zahodnega roba križišča s Potočnikovo ulico ter postavili javno razsvetljavo.

Dela je opravila družba Saning International, pogodbena vrednost del pa znaša okoli 629.000 evrov z DDV. Isti izvajalec sicer opravlja dela tudi na mostu čez Savo v Črnučah, ki bo zaradi obnove za ves promet zaprt do predvidoma 30. oktobra.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.