Ljubljančani bodo morali letos bolj potrpeti

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Start teka bo na Slovenski cesti, cilj pa na Kongresnem trgu. Trasa bo potekala po ulicah in cestah v središču mesta in v njegovi okolici, prvič pa bo maraton na najdaljši razdalji potekal v enem samem krogu.
Oglej si celoten članek

"Ta maraton je nekako zgodovinski, skoraj tako kot prvi, saj bo potekal v enem krogu. To je bil ogromen korak, da smo prišli do te trase, ki ima videz osmice, kot bi jo Pablo Picasso narisal v svojih najboljših letih. En sam krog je omogočil tisoč udeležencev več kot lani, saj jim ne bo potrebno teči dvakrat po isti progi. Sprememba pa prinaša tudi težave, predvsem za meščane, saj je Ljubljana s 300.000 prebivalci sorazmerno majhno mesto in nima podzemne železnice, kar zahteva zapore v prometu. Ljubljanski potniški promet bo vozil po okrnjeni trasi in bo mesto, posebej ožji del, zaprto osem ur. Sicer pa bomo skušali z občasnimi mobilnimi zaporami v večini mesta čim bolj skrajšati omejitve v prometu," je pojasnil predsednik organizacijskega odbora Andrej Razdrih. Maraton bo potekal praktično po vseh nekdanjih ljubljanskih občinah.

Vremenska napoved ne kaže najbolje

Proračun prireditve je okrog milijona evrov, 25 odstotkov bo dalo mesto, 33 sponzorji, 48 pa bo prišlo od prijavnin, ki vsako leto rastejo tako kot udeležba.

Vremenska napoved ta čas pa ni najboljša in naj bi v času tekmovanj deževalo. Zaradi razgibanega terena je proga težja, kot je bila doslej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:55 16. Oktober 2014.

    Medtem ko si pisal ta silni članek, bi raje v iskalnik samo vpisal besedo "maraton" in že bi se ti …

  • 19:25 16. Oktober 2014.

    Ne bi bil problem potrpeti, če bi, vsaj slučajno ali pa po pomoti, kakšen novinar opisal traso maratona, da lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.