Ljubljančanom ni več treba prekuhavati vode

Foto: Žurnal24 Vode iz pipe za uživanje ni več potrebno prekuhavati.
Javno podjetje Vodovod kanalizacija (VO-KA) je preklicalo prekuhavanje vode za uporabnike ljubljanskega centralnega vodovodnega sistema.
Oglej si celoten članek

Ukrep je bil v veljavi zaradi poslabšanja kakovosti vodnih virov zaradi nedavnih obilnih padavin, ki so prizadele tudi zajetja vodovodnega sistema. Rezultati zadnjih preskušanj kakovosti vode so pokazali, da voda ni več neoporečna, zato je VO-KA preklical obvezni ukrep prekuhavanja vode za območja naselij Črnuče, Nadgorica, Podgorica, Šentjakob, Beričevo, Videm, Dol, Dolsko, Kamnica, Vinje in Senožeti.

Še vedno pa morajo vodo prekuhavati uporabniki vodovodnega sistema Mali vrh, Lipoglav (naselja Pleše, Repče, Zg. Slivnica, Pance, Mali in Veliki Lipoglav) in Prežganje (naselji Prežganje in Malo Trebeljevo).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.