Ljubljani naj bi dobavljali elektriko

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaški dobavitelj električne energije naj bi oddal najugodnejšo ponudbo.
Oglej si celoten članek

Ljubljano naj bi prihodnja tri leta z električno energijo oskrboval hrvaški dobavitelj električne energije Hrvatska elektroprivreda (HEP), pišejo hrvaški mediji. Hrvaška nacionalna televizija HRT je poročala, da je HEP na mednarodnem razpisu za oskrbo mesta z električno energijo oddal najboljšo ponudbo.

Na mestni občini Ljubljana tega podatka niso mogli potrditi, saj postopek uradno še ni zaključen. Dobavitelj električne energije naj bi bil znan predvidoma konec prvega tedna v maju.

Prav tako vesti niso potrdili v hrvaškem HEP-u. "V tem trenutku, dokler postopek ni zaključen, ne podrobnosti ne moremo komentirati," so za hrvaške medije povedali v HEP-u. "V vsakem primeru smo zadovoljni, da je bila naša ponudba konkurenčna na mednarodnem natečaju. To potrjuje kvaliteto naših storitev in strategijo širjenja poslovanja v regiji."

MOL z razpisom išče najboljšega ponudnika za prodajo 270 gigavatnih ur električne energije. Skupna vrednost je ocenjena na 12 milijonov evrov. HEP, ki je v popolni hrvaški državni lasti, ima sicer v lasti polovico Jedrske elektrarne Krško (JEK).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:55 23. April 2015.

    SEVEDA JE NJIHOVA ELEKTRIKA CENEJŠA, IN TUDI ČISTEJŠA, KJE PA SE ODLAGAJO RADIOAKTIVNI ODPADKI ?

  • 10:45 23. April 2015.

    Zoki, kupuj poceni in prodajaj drago. Zoki car.

  • 10:43 23. April 2015.

    Še državno upravo jim, recimo oddajmo za 99 let, da malo pospravijo po njej tako kot po svoji. Tudi letos …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.