Ljubljani se obeta še P+R Polje

Foto: Gradiva MOL Načrt P+R Polje Foto: Gradiva MOL Načrt P+R Polje
Na naslednji občinski seji, 18. aprila, bodo svetniki predvidoma potrdili odlok o občinskem podrobnem načrtu, ki predvideva dodatno P+R parkirišče tudi v Polju.
Oglej si celoten članek

Po razširitvi Zaloške ceste v štiripasovnico naj bi na območju ljubljanskega Polja – med Zaloško, Cesto 30. avgusta in Cimermanovo ulico – zrasla tudi trgovina Hofer in sistem P + R (parkiraj in se pelji z avtobusom). Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) ob tem predvideva, da bodo ob parkirišču postavili še peron javnega linijskega prevoza potnikov z nadstrešnico, kolesarnico in tudi parka z igrišči za športe na prostem.

Foto: Gradiva MOL/OPPN 370 P+R Polje Načrt P+R Polje Predpogoj za ureditev parkirišča P + R s približno 160 mesti, pa je izgradnja priključka na krožišče, ki naj bi v prihodnosti zamenjalo trenutno križišče Zaloške, Kašeljske in Ceste 30. avgusta.

Poleg krožišča pa naj bi se bilo mogoče v promet vključiti tudi s pomočjo neposrednega priključka na Zaloško.

V naslednjih petih letih?

Kot kažejo podatki iz zemljišče knjige, občina za razliko od trgovca Hoferja še ni lastnica nobene od parcel, kjer naj bi predvidoma stal kompleks. 

Foto: Gradiva MOL/OPPN 370 P+R Polje Načrt P+R Polje

Mestna občina je v preteklosti sicer napovedovala, da naj bi poleg omenjenega P+R v naslednjih petih letih na območju Ljubljane zgradila še pet središč P+R, in sicer v Bizoviku, Pri Gorjancu, Rudniku, Stanežičeh in Zadobrovovi.

Optimistično tudi prostor za mestno železnico

OPPN, ki ga je pripravil Ljubljanski urbanistični zavod, v prostor omenjenega kompleksa uvršča tudi končno postajo za mestno železnico, o kateri je govora že vsaj kakšno desetletje. Izgradnja postaje mestne železnice je sicer predvidena v drugi fazi.

Prvi dve trasi naj bi mestne železnice naj bi povezovali prav Polje in Stanežiče ter Črnuče in Dolgi most.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • max
    15:23 5. April 2016.

    Takrat je bil tiho ko miška, zato pa danes ko je demokracija lahko svinja po medijih, in bevska do onemoglosti.

  • 15:03 5. April 2016.

    pri tem, da se vedno v stozicah ni urejeno nic in gmote nezascitenega betona propadajo in so dom za podgane …

  • 14:51 5. April 2016.

    Čudno, da še tebe niso "komunajzarski veljaki" odstranili...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.