Ljubljanica in Krka še poplavljata

Foto: Žurnal24 Pretoki rek po državi se umirjajo, poplavljata le še Krka in Ljubljanica. (Foto:
Pretoki rek po državi se umirjajo, poplavljata le še Krka in Ljubljanica. Cesta Col-Ajdovščina zaradi plazu še vedno zaprta. V prihodnjih dneh se obeta sončno, a mrzlo vreme.
Oglej si celoten članek

Reka Krka v svojem spodnjem toku in reka Ljubljanica na Ljubljanskem barju še poplavljata. Krka se bo predvidoma v ponedeljek spustila pod opozorilni vodostaj oziroma pretok. Poplave na Ljubljanskem Barju se bodo zadržale še nekaj dni, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (ARSO).

Zaradi poplav so še vedno zaprte ceste Smednik-Zameško-Kostanjevica na Krki pri Malencah; Rakov Škocjan-Podskrajnik; Unec-Planina ter Planina-Laze, sporoča prometnoinformacijski center.

Zaradi zemeljskega plazu je še vedno zaprta cesta Col-Ajdovščina. Obvoz je za vsa vozila na relaciji Godovič-Kalce-Postojna-Razdrto-Vipava.

Jasno z zimskimi temperaturami
Danes bo precej jasno. Ponekod po nižinah, lahko tudi ob morju, bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Jutri bo prehodno zmerno do pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Čez dan bo zapihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna burja, navajajo meteorologi.

Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do -5, v alpskih dolinah do -9, najvišje dnevne danes od 0 do 5, na Primorskem okoli 9, jutri od -1 do 2, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija. V torek in sredo bo delno jasno z zimskimi temperaturami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.