Ljubljanska občina mora plačati tri milijone evrov odškodnine

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zaradi počasne denacionalizacije Kolizeja mora Mestna občina Ljubljana (MOL) plačati tri milijone evrov.
Oglej si celoten članek

Rekordno odškodnino je dedičem denacionalizicijskih upravičencev prisodilo višje sodišče, ker sedem let (od decembra 1991 do julija 1999) niso mogli uporabljsati prostorov, poroča Televizija Slovenija. 

Odvetnik MOL Miha Kozinc ocenjuje, da je znesek znatno previsok. Prvotna zahteva je bila sicer tri milijone evrov brez obresti, zdaj pa je takšna odškodnina z obrestmi, ki tečejo od vložitve tožbe aprila 2004. 

Ker občina ni plačala odškodnin, sta vsaj dve odvetniški pisarni že vložili izvršbe in približno 600 tisoč evrov že pobrali iz mestnega proračuna. Odvetnik Jože Kristan, ki zastopa dve stranki, je za nacionalko pojasnil, da so vložili izvršbo za 243.360 evrov, ker od občine ni dobil plačila. Na višino odškodnine pa se ni pritožil na vrhovno sodišče, saj sta "stranki ocenili, da sta že do danes porabili dovolj živcev in časa", še poroča nacionalka. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 21:23 7. November 2016.

    V tej zgodbi so prav vsi zadovoljeni, verjemite, razen meščanov, ki bomo plačali ta račun. Pa tisti, ki plačujete parkiranje, …

  • 17:15 7. November 2016.

    Izvolili ste ga in bodite tiho. Legalno je izvoljen.

  • 16:39 7. November 2016.

    Jankovićevi šerifi so že v startni poziciji, bolje da se poskrijemo ker nam bodo pokradli tudi tisto kar nimamo, da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.