"Ljudje ne vedo, kaj bi radi"

Foto: Žurnal24 Budislav Vukas (Foto: Žurnal24)
Predvsem me čudi, da so Slovenci tako razdeljeni, pravi Budislav Vukas, upokojeni član sodišča za pomorsko pravo v Hamburgu in eden glavnih kandidatov za hrvaškega člana arbitražne komisije.
Oglej si celoten članek

"Glejte, nisem aktivno spremljal dogajanja, zato ne morem posebej komentirati. Sem upokojenec in počnem druge stvari," se je Budislav Vukas izmikal vprašanju Žurnala24, kako komentira včerajšnji razplet referenduma o arbitražnem sporazumu glede meje med Slovenijo in Hrvaško.

"Čudi pa me razdeljenost Slovencev. Na neki način je to odraz demokracije, ko ljudje preprosto ne vedo, kaj bi radi," je povedal 72-letni strokovnjak z velikim mednarodnim ugledom.

Glede sodelovanja v arbitražni komisiji kot član, ki ga imenuje Hrvaška, je previden, čeprav ga na Hrvaškem po umiku Davorina Rudolfa omenjajo kot zelo verjetnega kandidata. Nimam nikakršnih stikov z uradno hrvaško oblastjo, zatrjuje.

"Petrič elitni strokovnjak"
O Ernestu Petriču, ki se dan po referendumu v slovenskih medijih pojavlja kot eden glavnih kandidatov za slovenskega predstavnika petčlanske komisije, pa: "Gospoda Petriča poznam že dolgo, je izvrsten mednarodni pravnik in spada v strokovno elito na ozemlju nekdanje Jugoslavije. Sem pa začuden, kako to, da se niso angažirali tudi drugi prav tako izvrstni slovenski pravniki."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.