Ljudmila Novak ostaja predsednica NSi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ljudmila Novak ostaja predsednica NSi, za kar se je potegovala kot edina kandidatka.
Oglej si celoten članek

Ljudmila Novak ostaja predsednica NSi. Na glasovanju na današnjem kongresu je za njeno za to glasovalo 355 od 388 delegatov, ki so oddali glasovnico. Novakova je bila edina kandidatka za predsednico.

Slovenija potrebuje močno programsko sredinsko koalicijo in NSi pripravljena zastaviti svoje sile za program modernizacije, je na 10. kongresu  dejala nova in stara predsednica, tistim "na desni in levi", ki nenehno vnašajo razdor, pa sporočila, da NSi ni niti tranzicijska levica niti žlahtna desnica, ampak samostojna stranka.

Novakova je zatrdila, da njeno delo in delo njene ekipe vodita skrb in odgovornost do domovine. "Kdor nas želi uničiti s sprevrženimi lažmi, naj se raje pogleda v ogledalo in se vpraša, kaj je danes dobrega naredil za ljudi v tej državi," je pristavila.

Kot je poudarila, je NSi trden partner vsake programske koalicije z vizijo modernizacije Slovenije na zdravih temeljih. "Smo konservativni v vrednotah, liberalni v ekonomiji in socialni v civilni družbi. Spoštujemo družino, delo, red in poštenost," je pojasnila.

Politika po njenih besedah kaznuje "male ljudi", ki včasih tudi ponevedoma zaidejo v prekršek, veliki goljufi pa tudi zaradi zastaranj sodnih postopkov ostajajo na prostosti. Vlada nima vizije in poguma za potrebno modernizacijo oz. za reforme, je povedala Novakova.

Ljudmila Novak: Levim in desnim pa sporočam...

Tistim "na desni in levi, ki nenehno vnašajo nove razdore in nadaljujejo kulturni boj", pa Novakova sporoča, da NSi je in ostaja desnosredinska stranka - krščanski demokrati. "Nismo niti tranzicijska levica niti žlahtna desnica, ki bi si jo kdo lahko prilastil," je še pristavila.

Današnjega kongresa NSi, ki poteka pod geslom Gradimo normalno Slovenijo, se udeležuje okoli 500 članov in simpatizerjev stranke, od tega okoli 400 delegatov. Poudarek današnjega kongresa je na programskih prioritetah, ki jih zajema tudi kongresna izjava - to so pravična domovina, močno gospodarstvo in varno življenjsko okolje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • Vsaj boljš je od SDS&SLS.

  • 11:25 13. November 2016.

    Do kdaj bodo taki luzerji še v parlamentu.

  • 10:10 13. November 2016.

    zbor s hrastovca v malem, če samo pomislim da debilno izjavo tonina:<br />"če lahko zmaga Trump, lahko zmaga tudi nsi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.