Ločani za čisto okolje

Foto: Žurnal24 Ob čistilni akciji bo potekal tudi odvoz večjih biološko razgradljivih odpadkov.
Akcija. Danes čiščenje okolja, aprila še Ekologi brez meja.
Oglej si celoten članek

Spomladanska akcija čiščenja okolja se bo začela danes ob 8. uri, trajala pa bo do 13. ure, Ločani ugotavljajo, da se sicer ni pojavilo veliko novih divjih odlagališč, tudi posebno izpostavljenih črnih točk ni, je pa še vedno preveč manjšega smetenja. "Očitno naša ozaveščenost glede lepe neokrnjene narave še ni dosegla pričakovane ravni," so zapisali. Hkrati bo potekal odvoz večjih biološko razgradljivih odpadkov, akcija pa ne bo namenjena odvozu kosovnih odpadkov, so poudarili.

Lani so v Škofji Loki v vseslovenski očiščevalni akciji, v kateri je sodelovalo skoraj 3.500 občanov, zbrali 90 ton različnih odpadkov. Sicer pa naj bi prihodnji mesec občino prečesali tudi Ekologi brez meja, ki bodo popisali novoodkrita divja odlagališča.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.