Logarja bo nasledil Hojs

Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
Foto: Ministrstvo za notranje zadeve
Ljubljanski mestni odbor SDS bo dobil novega predsednika.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je zaradi slabega rezultata na lokalnih volitvah novembra Anže Logar odstopil z mesta predsednika ljubljanskega odbora SDS, se je po informacijah Dela za kandidaturo na ta položaj odločil Aleš Hojs.

Nekdanji notranji minister in podpredsednik največje opozicijske stranke SDS je po končanih postopkih evidentiranja kandidatov podal soglasje h kandidaturi. Hojs se je sicer omenjal kot možni kandidat SDS za župana Ljubljanem, vendar potem ni kandidiral.

Na lokalnih volitvah v Ljubljani je v prvem krogu zmagal Zoran Janković (61,83 odstotka), kandidat SDS Igor Horvat pa se je z 6,28 odstotka uvrstil šele na četrto mesto. Prehitela sta ga tudi kandidatka Levice Nataša Sukič (9,61 odstotka) in predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc (6,95 odstotka).

SDS je skoraj prepolovila število svojih svetnikov v mestnem svetu z deset na šest. Obkrožilo jo je 12,10 odstotka volivcev oziroma 10.662, njihovega kandidata Horvata pa komaj 5.552 volivcev. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 41

  • 19:27 28. Januar 2023.

    Sem mislila, da se mali zlobni škrat ne bo več pojavljal kaj dosti.

  • 18:31 28. Januar 2023.

    SDS ne manjka sposobnega kadra!!!!

  • 17:19 27. Januar 2023.

    Hahaha, pravega krjavlja so si našli! Bravo SDS!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.