Loka bo presekana na pol

Foto: Žurnal24 Ta del bo do vrha Name in nazaj do črpalke v kratkem razkopan.
Regionalka skozi Škofjo Loko bo v kratkem gradbišče.
Oglej si celoten članek

V Škofji Loki bodo v kratkem začeli obnavljati regionalno cesto skozi mesto proti Selški dolini. Celoten projekt bo zajel slab kilometer, predvideva pa gradnjo pločnikov, kolesarske steze, avtobusnih postajališč, ureditev odvodnjavanja, javne razsvetljave in obnovo komunalne infrastrukture. Letos se bodo lotili prve faze in jo dokončali junija prihodnje leto.

 

Obremenjen odsek

Promet. 1,5 milijona evrov bo stala prva etapa obnove slabih 500 metrov regionalke skozi mesto. Ob njej so glavna avtobusna postaja, pošta, OŠ Mesto, knjižnica, poslovno središče, osrednje mestno parkirišče in glavni vhod v staro mestno jedro.

Prva etapa obsega odsek od nekdanje Petrolove bencinske črpalke mimo avtobusne postaje do dovoza v blagovnico Nama. “Gre za prometno zelo obremenjen prometni odsek, ki mestno središče deli tako rekoč na pol,”& amp; lt; /em> opozarjajo pri mestni upravi in spomnijo na veliko koncentracijo zelo pomembnih dejavnosti. Že vnaprej prosijo občane in obiskovalce za razumevanje in zagotavljajo, da bo prometni režim urejen.

Izplača se potrpeti
Koristi od obnove bo po mnenju loške mestne uprave veliko.
“Cesta bo postala preglednejša, na račun urejenih pločnikov in prehodov za pešce tudi varnejša, zlasti za šibkejše udeležence v prometu, pešce in kolesarje,” sklene župan Igor Draksler.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.