Lokomotiva še ob reki

Foto: Žurnal24
Kaj je povzročilo iztirjenje, še ni znano. Intervencijska ekipa bo postavila tretji tir, da bo z dvigalom prišla čim bližje in predvidoma jutri ali pojutrišnjem odstanila lokomotivo.
Oglej si celoten članek
Več fotografij s prizorišča iztrirjenega vlaka si lahko ogledate v GALERIJI.

"Kaj je vzrok nesreče, se še nekaj časa ne bo vedelo," je glede policijske preiskave v zvezi z iztirjenim vlakom povedal Sebastjan Juhant, tiskovni predstavnik ljubljanske policijske uprave.

Po besedah Igorja Hribarja s Slovenskih železnic tovrstne preiskave običajno trajajo več tednov. "Pričakujemo, da bodo prvi izsledki znani v naslednjem tednu," je dejal in pojasnil, da morajo pregledati opremo, lokomotivo in vagone, da bi ugotovili, ali je za nesrečo kriva tehnična napaka.

Danes so dvignili drugi vagon, medtem ko bo izvlek lokomotive in prvega vagona potekal predvidoma šele jutri ali pojutrišnjem. "Včeraj so odstranili toliko, da je proga sproščena in promet poteka normalno," je pojasnil Hribar. "Intervencijska ekipa bo potegnila dodatnih 15 metrov tira, da bo dvigalo prišlo čim bližje lokomotivi."

Ekipa Slovenskih železnic, ki je odgovorna za preiskavo izrednega dogodka, je na terenu, prav tako kriminalisti in ekipa prevoznika tovornega prometa, ki pomaga razložiti tovor. Strojevodjo in premikača, ki sta bila po nesreči odpeljana na urgenco, so po Hribarjevih besedah iz bolnišnice že odpustili.

Vlak na ranžirni postaji Zalog v Mestni občini Ljubljana je iztiril v noči s sobote na nedeljo, potem ko se premikalni sestav z 20 naloženimi vagoni ni zaustavil pravočasno. Iztrirjenje se je zgodilo ob premiku vagonov, naloženih s starim železom, ki so bili namenjeni v Koper.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.