Lombergar direktor Televizije Slovenija

Foto: Žurnal24 (Foto: Mediaspeed)
Janez Lombergar bo s 1. marcem novi direktor Televizije Slovenija. Podpora 18 svetnikov programskega sveta, trje proti. Lombergar napovedal tudi možno izdajo RTV časopisa za vse naročnike.
Oglej si celoten članek

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je z 18 glasovi za in tremi proti dal soglasje k imenovanju Janeza Lombergarja  za direktorja Televizije Slovenija.

Hišo bomo potegnili skupaj, da bomo na nacionalni medij ponosni tako zaposleni kot gledalci.
Janez Lombergar

Generalni direktor RTVS, Marko Filli, bo Lombergarja na mesto direktorja imenoval s 1. marcem. Prejšnji Fillijev kandidat za direktorja Patrik Greblo ni dobil zadostne podpore programskih svetnikov.

"Lombergar je človek z bogatimi izkušnjami"
Lombergar je po mnenju Filija človek z bogatimi izkušnjami na področju vodenja in je tudi v času, odkar vodi Televizijo Slovenija kot vršilec dolžnosti, pokazal dobre rezultate. Dodal je, da je tudi izreden programski ustvarjalec z občutkom za programe, tako z vsebinskega kot estetskega vidika.

"V relativno kratkem času je uspel sestaviti programski načrt, dosegel je tudi točnost Odmevov in točnost predvajanja oglasov," je o delu Lombergarja v preteklih mesecih dejal generalni direktor zavoda. Lombergar namreč kot vršilec dolžnosti vodi Televizijo Slovenija od septembra lani.

Kakovostni programi, dobri odnosi, prenova oddaj in RTV časopis
Kot prioritetne naloge je Lombergar izpostavil kakovost programov, izboljšanje medsebojnih odnosov zaposlenih in prenovo dnevnoinformativnih oddaj, več pozornosti pa bo namenjene tudi manjšinskim programom.

"Hišo bomo potegnili skupaj, da bomo na nacionalni medij ponosni tako zaposleni kot gledalci," je po poročanju spletnega portala nacionalne televizije dejal Lombergar. 

Po njegovem mnenju se mora Televizija Slovenija kot javna televizija mnogo bolj zavedati svojega poslanstva, socialnih in individualnih učinkov.

Napovedal je tudi možnost ustanovitve časopisa RTV, ki bi ga prejemali vsi naročniki.

Jeseni nova podoba Dnevnika
Matevž Caserman je izpostavil, da je gledanost Televizije Slovenija decembra 2010 in januarja 2011 v primerjavi z januarjem 2010 padla, predvsem pa je opozoril na slabšo gledanost od pričakovane nekaterih oddaj, ki so se v zadnjih mesecih ponovno uvrstile na program televizije.

Lombergar je odgovoril, da je po ponovni uvrstitvi oddaj na program treba počakati nekaj časa, da se gledanost dvigne. Pojasnil je tudi, da se gledanost Dnevnika počasi dviguje, in ob tem napovedal, da se bo gledanost povečevala vse hitreje. Vsebinska prenova Dnevnika se po njegovih besedah že odvija, jeseni pa bo na televizijskih ekranih moč opaziti tudi novo grafično podobo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.