Lorbek smrt otroka obžaluje, a krivde ni priznal

Foto: Barbara Bradač slovenija 11.02.10, kopalisce pristan, bazen, foto: barbara bradac
Sojenje zaradi tragedije v Pristanu. Tožilka predlagala osem mesecev zapora.
Oglej si celoten članek

Na mariborskem sodišču se je nadaljevalo sojenje zaradi tragedije v kopališču Pristan, kjer je leta 2010 utonil šestletni deček. Na predobravnalni narok je tokrat prišel voditelj plavanja Jernej Lorbek, ki mu tožilstvo očita povzročitev smrti iz malomarnosti. Tožilka je zanj predlagala osem mesecev zaporne kazni, a ker še ni bil obsojen, bi lahko kazen odslužil z družbenokoristnim delom. Lorbek je dejal, da smrt otroka obžaluje, da ne mine dan, ko ne bi pomisli na dogodek, a da krivde ne more priznati.

Krivde ne priznajo

Tožilstvo poleg Lorbeka odgovornost zahteva tudi od direktorja Športnih objektov Maribor Antona Kneza in direktorja podjetja z reševalci iz vode Kristijana Habjaniča, za katera je tožilka v primeru priznanja prav tako predlagala osem mesecev zapora. Oba na predobravnalnem naroku pred dnevi krivde nista priznala, tako da se bo za trojico zdaj 
začelo sojenje.

Kot smo že poročali, je bil plavalni tečaj usoden za Marcela Klinca. Deček se je po koncu tečaja neopazno izmuznil iz skupine in odšel do manjšega bazena. Iz dober meter globoke vode ga je negibnega potegnil devetošolec. Po oživljanju je znova zadihal, a so bile poškodbe možganov prehude in teden kasneje je izgubil bitko za življenje.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.