Louis Vuitton prevzel Bulgari

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA)
Francoski prestižni izdelovalec torbic Louis Vuitton (LVMH) bo v celoti prevzel italijanskega proizvajalca luksuznega nakita Bulgari. Vrednost posla naj bi znašala 3,7 milijarde evrov.
Oglej si celoten članek

Italijansko podjetje Bulgari, ki je bilo ustanovljeno leta 1884, se je s prevzemom s strani LVMH strinjalo, saj bodo s tem lahko po njihovem mnenju dodatno okrepili ime same znamke.

Po izračunih Reutersa je vrednost posla 3,7 milijarde evrov. LVMH bo namreč izdal 16,5 milijona delnic v zameno za 152,5 milijona delnic, ki jih ima v lasti družina Bulgari.

Francosko podjetje je za delnico Bulgarija ponudilo 12,25 evra. Delnica italijanskega podjetja je bila v petek na borzi vredna 7,59 evra.

V skladu s prevzemnim dogovorom bo družina Bulgari postala drugi največji lastnik v podjetju LVMH.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.