Lov na pijanega voznika

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V Črnomlju se je odvijal filmski pregon podivjanega voznika. Ta je po naselju vozil s hitrostjo 87 km/h, na znake policistov se ni odzval, ampak še močneje stopil na plin. Policisti so ga kasneje izsledili v gozdu. Grozi mu triletna zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

Črnomaljski policisti so včeraj okoli 13.30 med nadzorom prometa v okolici Črnomlja poskušali ustaviti voznika osebnega avta, ki njihovih znakov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo.

"V naselju, kjer je hitrost omejena na 50 km/h, je kršitelj vozil 87 km/h. Policisti so zapeljali za njim in ga ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar kršitelj vozila ni ustavil. Vozil je po levi strani vozišča in nevarno prehiteval vozila po levi in desni strani, s čimer je ogrožal potnike v vozilu in ostale udeležence v prometu," je dogajanje opisala Alenka Drenik, tiskovna predstavnica PU Novo mesto.

Kmalu za tem je moški zapeljal je na makadamsko pot, vozilo ustavil in zbežal v gozd. Policista sta ga izsledila, ugotovila njegovo identiteto in mu odredila preizkus alkoholiziranosti. "V litru izdihanega zraka je imel 0,79 miligrama alkohola," poudari Drenikova.

Predvidena kazen do treh let zapora

Dvaintridesetletnika, sicer starega znanca policije, so možje v modrem zaradi hujših kršitev v letu 2010 in 2011 obravnavali že 12-krat. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, da so na vozilu nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, da so na vozilu neustrezne pnevmatike, poleg tega je bilo vozilo poškodovano po celotni karoseriji in brez vzvratnega ogledala.

Kršitelju so odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Vozilo znamke Opel astra so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog. Glede na to, da je voznik s predrzno vožnjo ogrožal življenje potnikov in drugih udeležencev v prometu, vozil pod vplivom alkohola in povzročal nevarne situacije, bodo policisti osumljenca ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja predrzne vožnje v cestnem prometu. Kazenski zakonik za omenjeno kaznivo dejanje določa zaporno kazen do treh let.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:22 6. Julij 2011.

    pa zakaj se bi oderuški policiji moral ustaviti...zaradi zakonov ki jih je mafija napisala?? Na te zakone se bomo čez …

  • 14:32 6. Julij 2011.

    rom rom rom

  • 14:10 6. Julij 2011.

    Ma vi dva sta Roma,ali cigana če hočta,golazen čvičkarsta

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.