Lovec iz Celja ustrelil "samoroga"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kot pišejo v National Geographicu je pod strelom lovca iz Celja poleti padel srnjak, ki je imel le en rog.
Oglej si celoten članek

Deformacija srnjakovega rogovja je najverjetneje posledica poškodbe, ki jo je staknil še kot mladič. Kot je za National Geographic povedal strokovnjak Boštjan Pokorny je rogovje, ki običajno raste simetrično, izjemen primerek. Lovec je najverjetneje ocenil, da je srnjaku en rog odpadel, kar ni nič običajnega. Z daljave pa gotovo ni mogel vedeti, da gre za divjad z enim samim rogom, je še povedal Pokorny.

Strokovnjaki pravijo, da poškodba srnjakovi rogov ni vplivala na njegovo življenje. Lovec ga je ustrelil, ker je ocenil, da je dovolj star za odstrel, ob odstrelu je tudi tehtal več od povprečja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 16:30 13. November 2014.

    Bi ga pa ti z avtom povozo!

  • 15:34 13. November 2014.

    Verjetno si vegetarjanc ane?

  • 14:53 13. November 2014.

    Ne meči vseh v isti koš! V zakonodaji je alkohol 0.0 če rokuješ z orozjem oz. voziš avtomobil v katerem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.