Lovke so daljše, kot kaže grafika

Foto: Žurnal24 Maja Kalan (Foto: Anže Petkovšek)
Ne gre le za razvejanost ŠOS in podoblik, ampak za vplive vpletenih.
Oglej si celoten članek

Nekdanji študentski funkcionarji so postali direktorji, poslanci, člani mestnih svetov ter občinskih uprav in še kaj. Da ne bomo govorili na pamet, naštejmo nekaj primerov.

Začnimo v Mariboru. Drago Žura, danes direktor ŠOUM, je bil sprva študentski poslanec v zboru ŠOUM, nato predsednik ŠOUM, je tudi predsednik sveta nekdanje Stranke mladih Slovenije in član državnega sveta.

Sebastjan Kokl vodi koprske socialne demokrate, direktoruje na ŠOUP in je tudi direktor portala Primorska.info. Oba sta se udeležila sredinih demonstracij. Manjšo hobotnico o Ljubljančanu Romanu Didoviču in povezavah s kopališčem Laguna smo že objavili v Žurnalu24 konec februarja.

Foto: Žurnal24

V Kranju so iz vod študentskega organiziranja izšli Mladi za Kranj, ki so pozneje zmagali na lokalnih volitvah. Nekateri funkcionarji so v študentskih servisih, spet tretji imajo podjetja, ki danes sklepajo pogodbe s študentskimi organizacijami.

Pa sploh ne gre za to, da govorimo o “grdih stricih”, ki se okoriščajo. Številni posli so lahko povsem legalni, morda zgolj nehigienični, pa še to se ponavadi na prvi pogled ne vidi. O tem pišemo, da bi postalo bolj jasno, zakaj so spremembe znotraj organizacije, kakršna je ŠOS, tako težko dosegljive.

Botri. Dokler bo v nekem pravilniku, govorim na pamet, pod točko ž zapisano, da namenska poraba sredstev pomeni financiranje obštudijskih dejavnosti študentov in dokler bo mogoče pod to točko upravičiti tudi sofinanciranje jadrnice, bodo obstajali tudi interesi, da se taka dikcija ohrani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.