Luka Koper ne bo imela enočlanske uprave

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Uprava Luke Koper, ki jo vodi Gregor Veselko, na skupščini družbe ni dobila razrešnice, prav tako ne nadzorni svet. Proti tej odločitvi je bilo 65 odstotkov delničarjev. Družbo ne bo vodila enočlanska uprava.
Oglej si celoten članek

Skupščina je z 97 odstotki glasov zavrnila sklep, da se imenuje enočlanska uprava. Skupščina pa je zavrnila tudi spremembe v Nadzornem svetu družbe.

Predsednik nadzornega sveta Janez Požar je poudaril, da je uprava Luke Koper izgubila kredibilnost napram zaposlenim, da je treba družbo iztrgati iz lokalnega okolja. Uprava pa ne deluje kot celota. Ob lanskoletni stavki pa je uprava pokazala veliko neizkušenost.

Po seji skupščine Veselko slednje ni želel komentirati. Kot pravi, se ne ukvarja s tem, ali ga bodo zamenjali. Na vprašanje, ali bo zato prej odšel sam, pa je odgovoril: "To bomo pa še videli."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.