Luka Mesec preklical izjavo za medije, kaj se dogaja

Foto: Flickr/Vlada RS
Foto: Flickr/Vlada RS
Ob pol enih bi moral minister za delo, družino in socialne zadeve imeti izjavo za medije v zvezi s spremembami zakona o delovnih razmerjih, a so izjavo preklicali. Pogajanja so se namreč zavlekla.
Oglej si celoten članek

Med predlaganimi spremembami, o katerih so se pogajali, je bil na primer prostovoljni štiri- ali šesturni delovnik ter poenostavitev dela od doma, prejšnji teden pa je zaokrožila informacija, da naj bi vlada predlagala le spremembe, ki jih zaradi uskladitve z evropskimi predpisi mora, s tem bi bili delodajalci najbolj zadovoljni. Sindikati so bili besni, saj so se obetale mnoge izboljšave za delavce, med drugim pravica do odklopa, do 48-urnega počitka ter izenačenje pravi rejnikov.

Mesec je zato s socialnimi partnerji poskušal doseči dogovor, izjav niso dajali, naj bi pa mesec dogovor predstavil danes ob pol enih, a očitno do njega še ni prišlo.

Sindikati so pozno popoldne sporočili, da so pogajanja klavrno propadla. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 21:34 18. Oktober 2023.

    Kot vemo se pri nas v našem parlamentarnem sistemu ne odloča minister sam. Je tako? Ali morda česa ne razumem?

  • 21:09 18. Oktober 2023.

    Delavec - robot do smrti!

  • 20:55 18. Oktober 2023.

    A ste res mislili, da znajo falirani študentje vodit državo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.