Luknje že po enem mesecu

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Slabo opravljeno. Julija končana investicija je po prvem dežju pokazala kakovost gradbenih del.
Oglej si celoten članek

Na cesti Lucija–Vinjole–Nožed, ki je bila julija obnovljena zaradi izgradnje kanalizacijskega omrežja, so se po prvem dežju začele pojavljati luknje v asfaltu. “Takoj se je videla kvaliteta gradnje, luknje, ki so velika nevarnost za voznike, se pojavljajo ena za drugo, poklical sem izvajalca del, koprsko podjetje Grafist, ki pa jih je le zasul s peskom in postavil opozorilne table,” je ogorčen bralec.

"Slaba utrjenost"

Poškodbe so posledica slabe utrjenosti spodnjega ustroja, so ugotovili na piranski občini. Po za danes napovedanem dežju bo moral izvajalec del sanacijo opraviti na lastne stroške, in sicer do 3. oktobra, ko bo opravljen tudi tehnični pregled.

Primer je zanimiv, ker je bila s sredstvi EU sofinancirana investicija, ocenjena na dobrih 700 tisoč evrov, v izvedbo dana dražjemu ponudniku, to je Grafistu, kot vodilnemu partnerju, skupaj s CPK in Adriaingom, ki je ponudil, da bi dela izvedli za 530 tisoč evrov. Podjetje, ki ni bilo izbrano, pa je dalo ponudbo za dobrih 300 tisočakov. Seveda je takoj zaokrožil očitek, da je gradbeni trojček posel dobil, ker naj bi bili razpisni pogoji pisani na kožo prav njemu.

Pred dokončno izbiro izvajalca je v javnost prišla tudi informacija, da se je piranski župan Peter Bossman o poslu z Grafistom dogovoril kar v eni od znanih portoroških restavracij, Bossman je očitke zavračal, priznal pa je, da je bil termin gostilniškega sestanka z gradbincem “v širšem kontekstu dogajanja morda ponesrečen”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:09 20. September 2012.

    Se mi je zdelo, da je imel Popo prste vmes.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.