Lukšič Vogrincu: Denar imaš

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Univerzijada. Mesec pred pripravo poročila organizatorji lobirali pri ministru za šolstvo in šport.
Oglej si celoten članek

Še dober mesec ima mariborska delegacija časa, da pripravi poročilo in podrobno predstavitev, kako in na kakšni infrastrukturi naj bi potekala univerzijada leta 2013. To namreč od nje zahteva Mednarodna univerzitetna športna zveza (Fisu), ki je pred dnevi že govorila o "nacionalni sramoti", če Mariboru in partnerskim mestom ne bo uspelo izpeljati te največje študentske športne prireditve ne svetu.

Tone Vogrinec, predsednik organizacijskega odbora univerzijade 2013, je pojasnil, da zdaj na občini pripravljajo dokumentacijo za mariborski mestni svet, da bodo lahko potrdili izgradnjo in posodobitev najnujnejše infrastrukture. Organizatorji pričakujejo, da bi univerzijado 2013 lahko izpeljali s 45 milijoni evrov. Naj spomnimo, da so proračun dogodka z investicijami vred sprva planirali na 250 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.