Luksuz: doplačilo plaže

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Kempinski Palace Portorož. Gostje morajo za plažo doplačati 20 evrov na dan.
Oglej si celoten članek

Portorož. Hotel Kempinski Palace Portorož, ki naj bi bil najluksuznejši hotel v Sloveniji, ne premore lastne plaže, zato morajo njegovi gostje, ki za bivanje odštejejo, denimo, 150 evrov na dan, kopališče doplačati. Kot smo izvedeli, jim hotel ponuja plažo Meduza Exclusive za 20 evrov na dan, zastonj pa – če se izkažejo s posebnim kupončkom – lahko na plaži dobijo ležalnik, senčnik in 
brisačo.

Foto: Žurnal24 Cene Plačljivih šest plaž

Med 21 urejenimi plažami (kot so naštete na spletni strani Agencije RS za okolje) jih je plačljivih šest. Poleg dnevne vstopnice za odrasle so na voljo nekoliko cenejši otroške vstopnice, popoldansko kopanje ter nakup abonmaja za več dni ali tednov in sezonske vstopnice. Domačini iz piranske občine imajo na plaži Vile Park možnost nakupa sezonske karte za 20 evrov, enako velja za Izolane v Simonovem zalivu.

Kopalci se večinoma ne morejo izogniti parkirninam; v Izoli je mogoče parkirati na parkirišču ob ladjedelnici za dva evra na dan, v Strunjanu za pet evrov na dan ali za evro na uro (Salinera), v Portorožu in Piranu pa bodo gostom zaračunali vsaj 1,20 evra na uro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:27 24. Junij 2011.

    luksuz??? lepo vas prosim, v Portorožu luksuz???? pa še zelo sramotno je, da v Kempinskem vodja strežbe in velik del …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.