Madonne v Stožice ne bo

Foto: Žurnal24 "Zaradi kazni se niso obrnili na nas. Po moje bi bilo to nenavadno. Tako ali tak
Roman Jakič. Direktor Zavoda Tivoli, ki je v petek po stadionu v upravljanje prevzel še dvorano v Stožicah, pravi, da bo strošek upravljanja kompleksa 2,5 milijona evrov na leto.
Oglej si celoten članek

V Stožicah bodo imeli svoj dom Nogometni klub Olimpija Ljubljana, Košarkarski klub Union Olimpija in Rokometni klub Krim. Zakaj nogometni klub plačuje le 950 evrov na tekmo? Bo toliko plačeval celo sezono?
Ker so stroški še dokaj velika neznanka, smo se odločili, da bomo do konca leta vsem klubom ponudili najem po istih pogojih, kot so jih imeli na Žaku ali v Hali Tivoli, čeprav vemo, da je 950 evrov premalo, da pokrijemo stroške razsvetljave. Šele po nekaj tekmah bomo videli, kakšni so povprečni stroški, in naredili nov cenik.

Bo cena potem veliko višja?
Cene za šport so bile vedno nižje kot za druge dogodke. Najem ledene dvorane v Hali Tivoli za ligo Ebel stane okoli tisoč evrov, najem za koncert Helene Blagne pa 14 tisoč evrov.

V Stožicah ne moremo zagotoviti zmogljivosti za Madonno ali U2.
Roman Jakič

Pri novem ceniku bomo pazili, da klubov ne bomo odvrnili od igranja v Stožicah, to pa bomo poskušali kompenzirati s komercialnim delom. Za dvorano bo začetna cena 25 tisoč evrov brez davka, kar je primerljivo s podobnimi arenami v Srednji Evropi.

Koliko bodo znašali stroški upravljanja Stožic na leto?
Za oba objekta okoli 2,5 milijona evrov brez stroškov, ki jih bomo imeli z Grepom za na primer čiščenje skupnih prostorov. Prvo pravo oceno bomo dobili konec tega leta, vse uganke pa bo rešilo finančno poročilo za prihodnje leto.

Za stadion se ve, da bo imel izgubo. Kaj pa dvorana? Kdo bo potem kril minus?
Športni objekti so tako kot Cankarjev dom neprofitabilni. Tudi profit, ki ga dobimo z oddajo prostorov za koncerte, gre nazaj v šport. S Joséjem Carrerasom kompenziramo ceno za ligo Ebel. Kljub subvencioniranim cenam od leta 2008 poslujemo pozitivno.

Kolikokrat na leto pričakujete, da bo dvorana polna?
Čim večkrat. Želim si, da bi bilo takih dogodkov več kot 200, naslednje leto pa bom vesel, če jih bo vsaj sto.

Kakšno je zanimanje za Stožice?
Interes za zabavno-kulturne prireditve je. Ne samo za koncerte, ampak bi tu imeli tudi prireditve z lipicanci, maturantske plese, plesne predstave, artistične cirkuse ...

S kom se pogovarjate, da bi gostoval v Stožicah?
Pogovarjamo se z vsemi, ki jih zanima prostor do največ 25 tisoč obiskovalcev, kolikor je maksimalna zmogljivost na stadionu. Govorilo se je o Beyoncé in Lady Gaga. Pogovarjamo se, a ne bi izpostavil imen.

V naslednjih mesecih bomo obiskali največje menedžerje in jih poskušali prepričati, naj Ljubljano vključijo v svetovne turneje. Po drugi strani pa se bomo poskušali dogovoriti z Dunajem, Zagrebom in Beogradom, da si ne bomo skakali v zelje.

Naš cilj so manjše glasbene produkcije, ker U2 in Madonna zahtevata zmogljivost, ki je v Stožicah ne moremo zagotoviti, lahko pa bi jo na hipodromu Stožice, ki naj bi kmalu prešel v upravljanje Zavoda Tivoli.

Ste zadovoljni z akustiko v dvorani?
Ne.

Kaj je narobe?
Odmeva in ne sliši se dobro. Od Grepa smo zahtevali, naj to popravijo. Sicer pa za že napovedane koncerte ni nobenih skrbi, ker vsi večji izvajalci pridejo s svojo opremo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.