Madžari utrjujejo nasip

Foto: Žurnal24 Madžarska, Kolontar, strupena brozga, naravna nesreča
Zaradi strahov pred novo količino strupene brozge na Madžarskem gradijo nov nasip v bližini kemične tovarne.
Oglej si celoten članek

Več sto reševalnih delavcev in prostovoljcev gradi nov nasip v bližini kemične tovarne na zahodu Madžarske, zaradi strahov pred novo količina strupene brozge, ki so k evakuaciji že prisilili tisoč prebivalcev iz kraja Kolontar.

Popravila se nadaljujejo tudi na obstoječem zadrževalnika aluminijevega obrata, kjer obstaja zaradi razpok v zidu nevarnost novega izlitja nevarne snovi, potem ko je največja okoljska nesreča na Madžarskem 4. oktobra ubila sedem ljudi in poškodovala okoli 150 oseb. Brozga je poplavila več vasi in povzročila ogromno okoljsko škodo.

"Razpoke se v soboto niso povečale, njihovo popravilo napreduje," je povedal vodja regionalne službe za preprečevanje nesreč Tibro Dobson. "Obenem gradimo nov nasip, ki bo zavaroval Kolontar. Temeljna dela so opravljena," je dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.