Magisterij ji je plačala ptujska ljudska univerza

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ljudska univerza Ptuj je Klavdiji Markež plačala stroške magisterija; od leta 2005, ko je prejela naziv magistrice znanosti, pa je prejemala tudi dodatek za visokošolsko izobrazbo.
Oglej si celoten članek

Foto: Žurnal24 Grafika Markež

Ptujska ljudska univerza je Klavdiji Markež plačala 6.300 evrov za šolnino na Fakulteti za državne in evropske študije v Kranju. 

Ali bodo zahtevali, da nekdanja direktorica vrne denar, ki so ga namenili za njeno šolanje, če se izkaže, da je Markeževa magistrska naloga plagiat in ji naziv odvzamejo? 

"Dajmo najprej počakati odgovor fakultete. Če bo naziv odvzet, se bomo posvetovali s pravno službo, kako moramo ravnati, da bo naša reakcija zakonita," odgovarja zdajšnje vodstvo Ljudske univerze Ptuj.

V desetih letih zaradi magisterija prejela sedem tisoč evrov dodatka

Foto: Žurnal24 markez grafika

Na vprašanje, ali je zdaj že nekdanja ministrica prejemala tudi dodatek za magisterij, pa pojasnjujejo: "Gospa Markež je vsa leta, odkar je magistrirala, prejemala dodatek – ta se je gibal okoli 70 evrov bruto na mesec, po uveljavitvi Zujfa (zakona o uravnoteženju javnih financ), pa se je prepolovil." 

Po naših izračunih si je od leta 2005 z dodatkom za naziv magistra znanosti prislužila okoli sedem tisoč evrov 

Tudi glede vračanja morebiti neupravičeno izplačanega dodatka na ljudski univerzi še nimajo odgovora. "Počakali bomo na odločitev fakultete," poudarjajo.

Senat Fakultete za državne in evropske študije bo o tem, ali so izpolnjeni pogoji za odvzem ministrskega naziva Klavdiji Markež, odločal danes. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • 11:16 3. April 2015.

    Janševa diplomska naloga pod mentorstvom generalmajorja JNA in izrednega profesorja Milovana Zorca se začne zgledno. Z navedbami socialističnih poudarkov o …

  • 10:53 3. April 2015.

    Takih tet je na stotine v javni upravi!

  • 09:13 3. April 2015.

    odgovorov je več:<br />1. sindrom Bratušek: I am bigger than life and no one can tuoch me.<br />2. možganski tetraplegik: …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.