Majhnost vidijo kot prednost

Foto: Žurnal24 "Bolj se ti posvetijo. Meni so tudi pred porodom ves čas stali ob strani" je dej
Kranjska porodnišnica. Odločni proti zaprtju: varnost in dobro poslovanje.
Oglej si celoten članek
Direktorica kranjske porodnišnice Andreja Cerkvenik Škafar miri duhove in opozarja, da ni bil sprejet še nikakršen sklep o ukinitvi.

Ni nam vseeno, smo proti zaprtju, je bil naslov včerajšnje okrogle mize o prihodnosti kranjske porodnišnice. Udeleženci so bili enotni v oceni, da jo je treba ohraniti. Ministra za zdravje Dorijana Marušiča v Kranj vabilu navkljub ni bilo.

"Zelo smo varni"
Sogovorniki menijo, da kranjski porodnišnici v prid govori veliko argumentov. Tako varnost, kakovost storitev, obseg dela, kakovosten kader in dobro poslovanje. "Zelo smo varni," je dejal bivši direktor Marko Lavrič in posvaril pred nepremišljeno centralizacijo. "Centralizacija ne prinaša racionalizacije poslovanja in večje varnosti. Še vsak minister je odstopil od ideje, ko je ugotovil prednosti majhnih porodnišnic," je dodal.

Priporočila mamic
Porodnišnica
. Anketa iz lanskega leta kaže, da bi večina mamic spet rodila v kranjski porodnišnici oziroma jo priporočila sorodnikom, ugotavljajo zaposleni.

Majhna in prijazna
Prednost manjših porodnišnic je ugotavljala tudi nekdanja alpska smučarka Špela Pretnar. "Bolj se ti posvetijo. Meni so tudi pred porodom ves čas stali ob strani. Škoda bi bilo, da bi kranjsko zaprli," je dejala. Ohranitvi porodnišnice v Kranju v prid govori tudi pozitivno poslovanje, meni predsednik sveta zavoda Matjaž Tavčar. "Odkar jo vodi Andreja Cerkvenik Škafar, posluje s pozitivno ničlo," je poudaril.

Marušiča ni bilo
Minister za zdravje se okrogle mize pred obravnavo strategije razvoja porodnišnic do leta 2020 ni želel udeležiti, meneč, da je preuranjena.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.