Malo delo deli tudi poslance

Foto: Žurnal24 (Foto: Miha Pečoler)
Razprava o predlogu zakona o malem delu je razdelila tudi poslance. Neenotna je celo koalicija. Opozicija pa pogreša, da je zakon brez soglasja socialnih partnerjev.
Oglej si celoten članek

Poslanci so bili najbolj kritični zlasti do omejitve števila ur malega dela ter na nadzor in morebitne zlorabe. Jakob Presečnik iz SLS je tako predstavil dopolnilo, s katerim bi zvišali število ur za delodajalce. Podobnega mnenja so bili tudi v koalicijskih strankah.

Kaj prinaša zakon o malem delu. V povezavi preberite, kaj je uvodoma poslancem dejal minister Svetlik.

Poslanec Zaresa Vito Rožej je bil med tistimi koalicijskimi poslanci, ki imajo pri podpori zakona največ pomislekov.

Za sramotnega je tako označil 32. člen zakona, ki določa sestavo komisije, ki naj bi vodila izbor ponudb za financiranje dejavnosti iz koncesije malega dela. Člen namreč ne vključuje Študentske organizacije Slovenije, ki je po besedah poslanca reprezentativna.

Do absurdne situacije je prišlo, ker teh zadev vlada ni rešila s socialnim dialogom, pa je dejal poslanec SDS Branko Grims. Po mnenju Marjana Pojbiča iz SDS pa bi bilo treba iz malega dela izključiti brezposelne, spomnil pa je tudi na opozorila socialnih partnerjev.

Po mnenju poslanca LDS Ljuba Germiča pa malo delo ne bo zniževalo standarda malih delavcev, ampak jim bo omogočalo izboljšanje socialnega statusa. Meni, da bi bilo treba pred zakonom o malem delu uveljaviti zakon o štipendiranju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.