Malo upanja za denar

Foto: Žurnal24 (Foto: Jerca Božič Kranjec)
Iskra Turizem. Kljub izgubi so se odločili za vlaganje v centra. Denarja za projekte ni.
Oglej si celoten članek
200 tisoč evrov v podjetju pričakujejo od občin za sofinanciranje projektov.

Metlika. “Razvoj Smučarskega centra Bela je ogrožen, če ne bo denarja,” meni Martin Sever, direktor podjetja Iskra Turizem, ki smučišče upravlja. Konec lanskega leta so začeli večje naložbe, ki bi jih letos radi nadaljevali.

Obisk prepolovljen
Letošnjo sezono je bil, čeprav smo imeli 54 smučarskih dni, obisk v primerjavi s prejšnjimi sezonami za več kot polovico manjši,” je izpostavil. Decembra so imeli 16 tisoč, januarja pa 14 tisoč evrov izgube. “Šele februar smo končali pozitivno,” je dodal. Kljub izgubi so se odločili za vlaganje, ker bi radi obdržali smučišče v tem okolju. Kupili so nov teptalnik in snežne topove, zdaj poteka projekt razsvetljave smučišča, načrtujejo tudi izravnavo terena oziroma odstranitev kamna s smučišča. “Te naložbe skupaj znesejo blizu milijona evrov,” je pojasnil in dodal, da kandidirajo na vseh možnih razpisih.

Podjetje upravlja tudi kopališče Primostek, kjer načrtujejo za 120 tisočakov naložb. “Kaj od tega nam bo uspelo narediti, bo odvisno predvsem od razpisa Pokolpje,” je povedal Sever.

Denarja nimajo
Podjetje se je s prošnjo za sofinanciranje razvojnoinvesticijskih projektov v višini 200 tisoč evrov obrnilo tudi na novomeško in belokranjske občine. “Zavedamo se pomembnosti smučišča in kopališča, a bi bilo zaradi že zastavljenih velikih projektov in podpisanih pogodb ta sredstva izjemno težko zagotoviti,” je v imenu belokranjskih občin pojasnila metliška županja Renata Brunskole in dodala, da lahko podjetju predlagajo le prijavljanje na razpise. Občina Metlika namerava sicer v sklopu kopališča pripraviti dokumentacijo za kanalizacijo in čistilno napravo.

V drugi polovici minulega meseca je preiskovalna komisija zaslišala izvršnega direktorja nizkih gradenj v SCT Roberta Kuzmana in nekdanjega prvega moža Darsa Janeza Božiča.

Kuzman je tedaj dejal, da dopušča možnost, da je podpisal zabeležko sestanka med Darsom, SCT in tedanjo vlado, ne ve pa, kdo je bil pobudnik sestanka, ki je potekal v enem izmed ljubljanskih lokalov. Božič je na drugi strani zatrdil, da se sestanka ne spomni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.