Malomarni redarji

Foto: Žurnal24 “Zakaj vsak mesec plačujem dovolilnico za Levstikovo ulico in zakaj nisem do zda
Parkiranje. Prodajalci dovolilnic občanom prodajajo eno, redarji pa drugo pravico.
Oglej si celoten članek

Blizu 300 parkirnih prostorov na Lonki so te dni zasedli udeleženci rokometnega festivala Eurofest. Pomanjkanje parkirišč sredi turistične sezone je tako v mestu še večje, poleg tega pa prebivalci nimajo kje kupiti dovolilnic za parkiranje, saj hišica, v kateri jih prodajajo, zaradi omenjene prireditve ni odprta.

“V nedeljo sem dobil kazen, in sicer po krivici, zaradi malomarnosti in neznanja redarjev. To je sramota; občina krivično kaznuje ljudi, ki v občinsko blagajno vsak mesec prispevajo 8,4 evra za dovolilnico, na koncu pa dobijo še kazen,” je ogorčen Izolan Vlado Vučkovič.

31 tisoč 500 evrov se je letos do konca junija nateklo od glob za prekrške, lani pa dobrih 20 tisočakov več.

Pojasnjuje, da avtomobil šest let parkira v bližini svojega prebivališča in da ga v hišici na Lonki, kjer prodajajo dovolilnice, vsak mesec vprašajo, za kateri del mesta jo kupuje. “Vselej povem, da jo kupujem za parkiranje na območju Trga svetega Mavra in Levstikove ulice. To nedeljo so me kaznovali, čeprav sem redarja opozoril, da je dovolilnica še veljavna in da nove tako ali tako nimam kje kupiti,” dodaja.

Redar ga ni hotel poslušati, rekel naj bi mu le, da lahko s takšno dovolilnico parkira le na Lonki. A tam trenutno ni mogoče parkirati.

Rok nakupa podaljšan
“Po preteku veljavnosti dovolilnic imajo lastniki praviloma pet dni časa, da jih podaljšajo. Zaradi Eurofesta smo to obdobje podaljšali do 10. julija,” povedo na izolski občini. Podrobnosti primera našega bralca ne poznajo, mu pa vseeno svetujejo, naj ob ugotovljenih nepravilnostih poda ugovor na prejeti plačilni nalog, navede svoja dejstva in priloži dokaze. Izpad parkirišč na Lonki občina sicer poskuša nadomestiti na drugih lokacijah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.